A TriGranit nyerte a Property Investment Forum év ingatlanpiaci tranzakciója díját

A TriGranit, Közép-Európa egyik legnagyobb integrált ingatlanplatformjának projektje nyerte el a Property Investment Forum Év Ingatlanpiaci tranzakciója díját. A budapesti Millennium Towers irodaépületeinek 175 millió euró értékű tranzakciója a magyar irodapiac mindenkori legnagyobb értékű és méretű irodaépület értékesítése. A TriGranit 2006 és 2011 között fejlesztette a száz százalékosan bérbe adott irodaprojektet, melyben 2011-ben a Heitman LLC leányvállalata 74 százalékos tulajdonrészt vásárolt. A TPG Real Estate tulajdonában lévő TriGranit és a Heitman LLC közösen értékesítették a 70,400 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező, „A” kategóriás, négy épületből álló irodakomplexumot. A vevő a CA Immo, közép-európai irodaépületekre szakosodott vállalata.

 

„Egy ingatlanpiaci szakember számára az egyik legnagyobb elismerés, és visszaigazolás, ha az ingatlanpiac legkiemelkedőbb történése az ő vállalaltához kötődik. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a Millennium Towers sikere több vállalat közös munkájának az eredménye. Mivel a TriGranit továbbra is óriási lehetőséget lát a budapesti irodapiacban, ezért is dolgozunk következő magyarországi fejlesztésünkön, a Millennium Gardens projekten, amely a Dunaparton a MÜPA, a Nemzeti Színház és a leendő Kongresszusi Központ közvetlen közelében helyezkedik majd el. Az irodaépület 35.000 négyzetméter bérbeadható területtel és több, mint 600 parkolóval fog a bérlők rendelkezésére állni. Bízunk benne, hogy ez a projektünk is hasonlóan sikeressé válik majd.” – mondta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.

2016-os év kifejezetten aktív és sikeres volt a fejlesztési és ingatlankezelési piacon a TriGranit számára. Szeptemberben nyílt meg a krakkói B4B irodakomplexum hatodik épülete, az F épület és a hetedik G épület pedig 2017 elejére készül el. A cég sikeresen lezárta a krakkói 92,300 négyzetméter alapterületű Bonarka City Center bevásárlóközpont értékesítését, ami a legnagyobb önálló vagyonelem értékesítés volt a 2016-os lengyel ingatlanpiacon. A cég ez évi teljesítménye elismeréseként, a szakma több díjjal is jutalmazta a TriGranitot 2016-ban. Török Árpád vezérigazgatót, a Global Brands Magazine az ingatlanszektor leginspirálóbb vezérigazgatójának választotta, mindemellett pedig a Finance Monthly Magazin pedig az Év Vezérigazgatójának nevezte.

 

A Millennium Towers-ről

A TriGranit az elmúlt évtizedben 360.000 négyzetméter összterületű fejlesztést valósított meg a Millennium City Center 3 hektáros területén. A 310 luxus lakásból álló Duna-Pest Rezidenciákat, a világhírű Művészetek Palotáját, négy „A” kategóriás irodaépületet és a K&H Bankszékházat. A Millennium I. II. III. irodatornyok 70.400 bérbeadható területet kínálva az elmúlt 10 évben az egyik legnépszerűbb célponttá váltak külföldi és helyi cégek számára, úgy mint például a Vodafone, Morgan Stanley, Nestlé, JTI Hungary, Lexmark, ProLogis vagy Boehringer. A fejlesztés környezettudatosságát jól mutatja, hogy a K és H tornyok kaptak először Magyarországon arany fokozatú LEED minősítést.

21. Jun

Millennium Gardens

TriGranit’s newest office development, the Millennium Gardens has been constructed along a 1 km-long promenade on the bank of the Danube next to MÜPA Budapest, the National Theatre... Read more

Contact us

Hungary - 1132 Budapest, Váci út 30.