A TriGranit nyerte a Property Investment Forum év ingatlanpiaci tranzakciója díját

A TriGranit, Közép-Európa egyik legnagyobb integrált ingatlanplatformjának projektje nyerte el a Property Investment Forum Év Ingatlanpiaci tranzakciója díját. A budapesti Millennium Towers irodaépületeinek 175 millió euró értékű tranzakciója a magyar irodapiac mindenkori legnagyobb értékű és méretű irodaépület értékesítése. A TriGranit 2006 és 2011 között fejlesztette a száz százalékosan bérbe adott irodaprojektet, melyben 2011-ben a Heitman LLC leányvállalata 74 százalékos tulajdonrészt vásárolt. A TPG Real Estate tulajdonában lévő TriGranit és a Heitman LLC közösen értékesítették a 70,400 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező, „A” kategóriás, négy épületből álló irodakomplexumot. A vevő a CA Immo, közép-európai irodaépületekre szakosodott vállalata.

 

„Egy ingatlanpiaci szakember számára az egyik legnagyobb elismerés, és visszaigazolás, ha az ingatlanpiac legkiemelkedőbb történése az ő vállalaltához kötődik. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a Millennium Towers sikere több vállalat közös munkájának az eredménye. Mivel a TriGranit továbbra is óriási lehetőséget lát a budapesti irodapiacban, ezért is dolgozunk következő magyarországi fejlesztésünkön, a Millennium Gardens projekten, amely a Dunaparton a MÜPA, a Nemzeti Színház és a leendő Kongresszusi Központ közvetlen közelében helyezkedik majd el. Az irodaépület 35.000 négyzetméter bérbeadható területtel és több, mint 600 parkolóval fog a bérlők rendelkezésére állni. Bízunk benne, hogy ez a projektünk is hasonlóan sikeressé válik majd.” – mondta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.

2016-os év kifejezetten aktív és sikeres volt a fejlesztési és ingatlankezelési piacon a TriGranit számára. Szeptemberben nyílt meg a krakkói B4B irodakomplexum hatodik épülete, az F épület és a hetedik G épület pedig 2017 elejére készül el. A cég sikeresen lezárta a krakkói 92,300 négyzetméter alapterületű Bonarka City Center bevásárlóközpont értékesítését, ami a legnagyobb önálló vagyonelem értékesítés volt a 2016-os lengyel ingatlanpiacon. A cég ez évi teljesítménye elismeréseként, a szakma több díjjal is jutalmazta a TriGranitot 2016-ban. Török Árpád vezérigazgatót, a Global Brands Magazine az ingatlanszektor leginspirálóbb vezérigazgatójának választotta, mindemellett pedig a Finance Monthly Magazin pedig az Év Vezérigazgatójának nevezte.

 

A Millennium Towers-ről

A TriGranit az elmúlt évtizedben 360.000 négyzetméter összterületű fejlesztést valósított meg a Millennium City Center 3 hektáros területén. A 310 luxus lakásból álló Duna-Pest Rezidenciákat, a világhírű Művészetek Palotáját, négy „A” kategóriás irodaépületet és a K&H Bankszékházat. A Millennium I. II. III. irodatornyok 70.400 bérbeadható területet kínálva az elmúlt 10 évben az egyik legnépszerűbb célponttá váltak külföldi és helyi cégek számára, úgy mint például a Vodafone, Morgan Stanley, Nestlé, JTI Hungary, Lexmark, ProLogis vagy Boehringer. A fejlesztés környezettudatosságát jól mutatja, hogy a K és H tornyok kaptak először Magyarországon arany fokozatú LEED minősítést.

22. Sep

TriGranit Sells Bonarka City Center

TriGranit completes sale of Bonarka City Center in Krakow to Rockcastle, announces property management contract  22 September 2016, Warsaw – TriGranit, one of the largest, fully integrated real... Read more

Contact us

Hungary - 1132 Budapest, Váci út 30.