Ismét rangos elismeréssekkel gazdagodott a TriGranit

A vállalat nyerte a CIJ Awards Év Befektetési Tranzakciója díját 

Budapest, 2016. december 13. A Construction & Investment Journal az Év Befektetési Tranzakciója díjjal, a Finance Monthly magazin pedig a Game Changers Awards elismeréssel jutalmazta a TriGranitot, Közép-Európa egyik legnagyobb integrált ingatlanplatformját.  Ezzel rövid időn belül már másodszor díjazta a szakma a magyar irodapiac mindenkori legnagyobb tranzakcióját, a TriGranit által fejlesztett budapesti Millennium Towers irodaépületeinek 175 millió euró értékű eladását, valamint a vállalat kiemelkedő teljesítményét a 2016-os évben.

A Construction & Investment Journal által létrehozott díj a legrégibb és legrangosabb szakmai elismerés a magyar kereskedelmi ingatlanpiacon. Az idén 8. alkalommal kiosztott díjat azzal a céllal hozták létre, hogy díjazzák a kiemelkedő teljesítményt nyújtó projekteket, vállalatokat és szakembereket. Idén a TriGranit által fejlesztett Millennium Towers irodaépületeinek 175 millió euró értékű eladását jutalmazták az Év Befektetési Tranzakciója díjjal. A TPG Real Estate tulajdonában lévő TriGranit és a Heitman LLC közösen értékesítették a 70,400 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező, „A” kategóriás, négy épületből álló irodakomplexumot. A vevő a CA Immo, közép-európai irodaépületekre szakosodott vállalata.

Különös megtiszteltetés és elismerés számunkra ez a díj, hiszen 2008-ban, a Millennium Towers irodakomplexum nyerte el a CIJ Award Év legjobb Ingatlanfejlesztése díjat, most pedig ennek a vagyonelemnek az értékesítése kapta Év Befektetési Tranzakciója díját. Bízzunk benne, hogy a következő magyarországi fejlesztésünk, a 35.000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező Millennium Gardens irodaház projekt, amely a Dunaparton a MÜPA, a Nemzeti Színház és a leendő Kongresszusi Központ közvetlen közelében helyezkedik majd el, hasonló sikereket ér majd el.” – mondta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.

A hónap második fele újabb elismerést hozott a cég számára, a Finance Monthly magazin, a vállalati szektor vezető nemzetközi kiadványa díjazta a vállalatot a Game Changers Awards-al. A World Finance Real Estate Award 2011-óta évente kitünteti a legprominensebb ingatlanfejlesztőket regionális szinten. Az ún. Game Changers Awards elismerést azon vállalatok kapják, amelyek átlagon felüli, kimagasló teljesítményt nyújtottak az adott évben, maradandót alkotva a regionális ingatlanpiacon. A kiválasztás során vizsgálták a cég éves profitját, valamint a tranzakciók értékét és nagyságát az adott évben.

2016-os év kifejezetten aktív és sikeres volt a fejlesztési és ingatlankezelési piacon a TriGranit számára. Szeptemberben nyílt meg a krakkói B4B irodakomplexum hatodik épülete, az F épület és a hetedik G épület pedig 2017 elejére készül el. A cég sikeresen lezárta a krakkói 92,300 négyzetméter alapterületű Bonarka City Center bevásárlóközpont értékesítését, ami a legnagyobb önálló vagyonelem értékesítés volt a 2016-os lengyel ingatlanpiacon.

 

A TriGranit-ról

A TPG Real Estate által tulajdonolt TriGranit az egyik legnagyobb közép-európai integrált ingatlanplatform, mely elsősorban stratégiai elhelyezkedésű, első osztályú kereskedelmi egységekre és irodaépületekre fókuszál. A TriGranit tevékenységei az ingatlanokkal kapcsolatos szolgáltatások teljes skáláját lefedik a beruházástól és felvásárlástól a fejlesztésen és építésen át az ingatlan- és eszközkezelésig. Két évtizedes működése alatt a TriGranit mintegy 50 városképet meghatározó projektet valósított meg 7 közép- és kelet-európai országban, ezzel összesen egymillió négyzetméter bérbe adható területet hozott létre, és több mint 40 tekintélyes nemzetközi díjat nyert el. www.trigranit.com

A Millennium Towers-ről

A TriGranit az elmúlt évtizedben 360.000 négyzetméter összterületű fejlesztést valósított meg a Millennium City Center 3 hektáros területén. A 310 luxus lakásból álló Duna-Pest Rezidenciákat, a világhírű Művészetek Palotáját, négy „A” kategóriás irodaépületet és a K&H Bankszékházat. A Millennium I. II. III. irodatornyok 70.400 bérbeadható területet kínálva az elmúlt 10 évben az egyik legnépszerűbb célponttá váltak külföldi és helyi cégek számára, úgy mint például a Vodafone, Morgan Stanley, Nestlé, JTI Hungary, Lexmark, ProLogis vagy Boehringer. A fejlesztés környezettudatosságát jól mutatja, hogy a K és H tornyok kaptak először Magyarországon arany fokozatú LEED minősítést.

A Construction & Investment Journal Awardról

A CIJ Awards Magyarország legrégebbi és legrangosabb szakmai díja a kereskedelmi ingatlanpiacon. A díj célja, hogy elismerje a kiemelkedő teljesítményt nyújtó projekteket, vállalatokat és szakembereket. A díjat a régió pénzügyi és ingatlanpiacának legprominensebb képviselőiből választott zsűri döntése alapján ítélik oda.

Finance Monthly

A Finance Monthly egy nemzetközi, globális kiadvány, amely híreket, elemzéseket kínál a vállalati szektor résztvevőinek. A magazin olyan témákról számol be, amely az egyes szektorok cégvezetőit, pénzügyi vezetőit, befektetőit, igazgatóit, kis és középvállalkozóit érinti.

20. Mar

New CEO at TriGranit

The TriGranit Board has appointed Tom Lisiecki as the new Chief Executive Officer of TriGranit. Mr Lisiecki arrives from CityCon, having been based in Stockholm where he served... Read more

Contact us

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10/B.