Ismét rangos elismeréssekkel gazdagodott a TriGranit

A vállalat nyerte a CIJ Awards Év Befektetési Tranzakciója díját 

Budapest, 2016. december 13. A Construction & Investment Journal az Év Befektetési Tranzakciója díjjal, a Finance Monthly magazin pedig a Game Changers Awards elismeréssel jutalmazta a TriGranitot, Közép-Európa egyik legnagyobb integrált ingatlanplatformját.  Ezzel rövid időn belül már másodszor díjazta a szakma a magyar irodapiac mindenkori legnagyobb tranzakcióját, a TriGranit által fejlesztett budapesti Millennium Towers irodaépületeinek 175 millió euró értékű eladását, valamint a vállalat kiemelkedő teljesítményét a 2016-os évben.

A Construction & Investment Journal által létrehozott díj a legrégibb és legrangosabb szakmai elismerés a magyar kereskedelmi ingatlanpiacon. Az idén 8. alkalommal kiosztott díjat azzal a céllal hozták létre, hogy díjazzák a kiemelkedő teljesítményt nyújtó projekteket, vállalatokat és szakembereket. Idén a TriGranit által fejlesztett Millennium Towers irodaépületeinek 175 millió euró értékű eladását jutalmazták az Év Befektetési Tranzakciója díjjal. A TPG Real Estate tulajdonában lévő TriGranit és a Heitman LLC közösen értékesítették a 70,400 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező, „A” kategóriás, négy épületből álló irodakomplexumot. A vevő a CA Immo, közép-európai irodaépületekre szakosodott vállalata.

Különös megtiszteltetés és elismerés számunkra ez a díj, hiszen 2008-ban, a Millennium Towers irodakomplexum nyerte el a CIJ Award Év legjobb Ingatlanfejlesztése díjat, most pedig ennek a vagyonelemnek az értékesítése kapta Év Befektetési Tranzakciója díját. Bízzunk benne, hogy a következő magyarországi fejlesztésünk, a 35.000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező Millennium Gardens irodaház projekt, amely a Dunaparton a MÜPA, a Nemzeti Színház és a leendő Kongresszusi Központ közvetlen közelében helyezkedik majd el, hasonló sikereket ér majd el.” – mondta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.

A hónap második fele újabb elismerést hozott a cég számára, a Finance Monthly magazin, a vállalati szektor vezető nemzetközi kiadványa díjazta a vállalatot a Game Changers Awards-al. A World Finance Real Estate Award 2011-óta évente kitünteti a legprominensebb ingatlanfejlesztőket regionális szinten. Az ún. Game Changers Awards elismerést azon vállalatok kapják, amelyek átlagon felüli, kimagasló teljesítményt nyújtottak az adott évben, maradandót alkotva a regionális ingatlanpiacon. A kiválasztás során vizsgálták a cég éves profitját, valamint a tranzakciók értékét és nagyságát az adott évben.

2016-os év kifejezetten aktív és sikeres volt a fejlesztési és ingatlankezelési piacon a TriGranit számára. Szeptemberben nyílt meg a krakkói B4B irodakomplexum hatodik épülete, az F épület és a hetedik G épület pedig 2017 elejére készül el. A cég sikeresen lezárta a krakkói 92,300 négyzetméter alapterületű Bonarka City Center bevásárlóközpont értékesítését, ami a legnagyobb önálló vagyonelem értékesítés volt a 2016-os lengyel ingatlanpiacon.

 

A TriGranit-ról

A TPG Real Estate által tulajdonolt TriGranit az egyik legnagyobb közép-európai integrált ingatlanplatform, mely elsősorban stratégiai elhelyezkedésű, első osztályú kereskedelmi egységekre és irodaépületekre fókuszál. A TriGranit tevékenységei az ingatlanokkal kapcsolatos szolgáltatások teljes skáláját lefedik a beruházástól és felvásárlástól a fejlesztésen és építésen át az ingatlan- és eszközkezelésig. Két évtizedes működése alatt a TriGranit mintegy 50 városképet meghatározó projektet valósított meg 7 közép- és kelet-európai országban, ezzel összesen egymillió négyzetméter bérbe adható területet hozott létre, és több mint 40 tekintélyes nemzetközi díjat nyert el. www.trigranit.com

A Millennium Towers-ről

A TriGranit az elmúlt évtizedben 360.000 négyzetméter összterületű fejlesztést valósított meg a Millennium City Center 3 hektáros területén. A 310 luxus lakásból álló Duna-Pest Rezidenciákat, a világhírű Művészetek Palotáját, négy „A” kategóriás irodaépületet és a K&H Bankszékházat. A Millennium I. II. III. irodatornyok 70.400 bérbeadható területet kínálva az elmúlt 10 évben az egyik legnépszerűbb célponttá váltak külföldi és helyi cégek számára, úgy mint például a Vodafone, Morgan Stanley, Nestlé, JTI Hungary, Lexmark, ProLogis vagy Boehringer. A fejlesztés környezettudatosságát jól mutatja, hogy a K és H tornyok kaptak először Magyarországon arany fokozatú LEED minősítést.

A Construction & Investment Journal Awardról

A CIJ Awards Magyarország legrégebbi és legrangosabb szakmai díja a kereskedelmi ingatlanpiacon. A díj célja, hogy elismerje a kiemelkedő teljesítményt nyújtó projekteket, vállalatokat és szakembereket. A díjat a régió pénzügyi és ingatlanpiacának legprominensebb képviselőiből választott zsűri döntése alapján ítélik oda.

Finance Monthly

A Finance Monthly egy nemzetközi, globális kiadvány, amely híreket, elemzéseket kínál a vállalati szektor résztvevőinek. A magazin olyan témákról számol be, amely az egyes szektorok cégvezetőit, pénzügyi vezetőit, befektetőit, igazgatóit, kis és középvállalkozóit érinti.

Contact us

Hungary - 1132 Budapest, Váci út 30.